Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Do kastrolku nalijeme vodu, olej a kakao a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, až je směs horká. Do velké mísy nasypeme mouku, jedlou sodu, cukr, přilijeme rozehřátou kakaovou směs a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme 40-45 min - až špejle po zapíchnutí zůstane čistá.
Upečený korpus necháme ve formě 10 min vychladnout, teprve poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout úplně.
Čokokrém připravíme tak, že všechny suroviny na krém zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí, promícháme metličkou a odstavíme. Necháme vychladnout. Korpus rozřízneme na půlku, potřeme krémem, můžeme potřít navíc i marmeládou, přiklopíme a necháme vychladit v ledničce.